Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Zuiderzeestraatweg 209,
8096 BJ Oldebroek
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Frietboutique opent derde zaak én komt met snacknieuws

Frietboutique opent derde zaak én komt met snacknieuws

Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden openen op vrijdag 16 juli de derde vestiging van Frietboutique. Het is de tweede locatie in Rotterdam en is te vinden in de wijk Hillegersberg. Daarnaast komen de ondernemers met een eigen snack, samen met een bekende chef.

Frietboutique Hillegersberg opent aan het begin van de Bergse Dorpsstraat – de winkelstraat van het voormalige dorp – met uitzicht op de Bergse Voorplas. Een perfecte locatie, zegt Pebbles van Noorden. “Je kunt ook met de boot bij ons komen. Vanaf de steiger loop je zo naar ons toe.”

De ondernemers hebben de beschikking over 100 vierkante meter, met daarbij nog een kelder die in het najaar wordt ingericht voor kinderactiviteiten. Op de begane grond kunnen zo’n dertig gasten plaatsnemen en voor de deur is ruimte voor een klein terras. Naast verse friet met toppings en ambachtelijke snacks staan er achttien smaken schepijs op het menu.

Buurtfunctie en kwaliteitsproducten

De nieuwe Frietboutique moet echt deel gaan uitmaken van de buurt, terwijl de zaak tegelijkertijd kwaliteit uitstraalt. Pebbles: “We hebben sinds corona gemerkt dat we veel toegevoegde waarde hebben als buurtzaak. Mensen vinden het fijn om bij ons te komen. We zijn geschikt voor families met kinderen, voor afhaal of om hier iets te eten. Daarom wilden we graag in een buurt zitten zoals Oud-Zuid in Amsterdam. En we zien dat mensen, als ze eenmaal voor friet kiezen, dat ook bewuster doen. Ze gaan voor kwaliteit en willen daar best iets meer voor betalen.”

Medewerker aan het roer

Frietboutique Hillegersberg opent op vrijdag 16 juli. “Tussen 12.00 en 14.00 uur is er gratis friet en ijs, dus dat wordt superleuk.” Aan het roer van de vestiging staat Vera Stouten, die sinds twee jaar werkzaam is bij Frietboutique in de Witte de Withstraat in Rotterdam. “Ze wil graag voor zichzelf beginnen, dus dit is een mooie stap voor haar.” Vera wordt mede-eigenaar van de nieuwe vestiging.

Sammy & Pebbles focussen de komende jaren op verdere groei. Dat moet een gestaag proces zijn, vindt Pebbles. “We willen meer, maar doen het rustig aan. Ieder twee of drie jaar een nieuwe vestiging, dat lijkt ons een natuurlijke manier om te groeien.”

Naast Rotterdam heeft Frietboutique een vestiging in Amsterdam Oud-Zuid, waar de ondernemers in 2013 begonnen als IJsboutique. Frietboutique levert sinds een paar jaar ook verse friet aan de horeca.

Snack maken met topchef

Ondertussen zijn de ondernemers bezig met alweer een typisch Frietboutique-project: een samenwerking met een topchef. “Ik wil daar best iets over verklappen. We gaan samen met Ron Blaauw een eigen frikandel ontwikkelen. Meer zeg ik nog niet.”

Lekkerste Loaded Fries Leanne la Grange Frietboutique

Leanne la Grange van Frietboutique tijdens de Lekkerste Wedstrijden 2020

Zilver tijdens Lekkerste Wedstrijden

Frietboutique deed in 2020 voor de tweede keer mee met de Lekkerste Wedstrijden en won zilver. Medewerker Leanne la Grange verraste de jury met ‘Fries from Desire’, een Israëlisch getint frietgerecht met aubergine, mangochutney, tahini-mayonaise, ingelegde rode kook en pita crumble.

Leanne is sindsdien gestart met haar eigen bedrijf. Met Leanne’s Bakery maakt ze verse granola voor de particuliere markt en de horeca.

Lekkerste loaded fries 2020 (14)

Meer dan dames die frietjes bakken

“Deelname aan de Lekkerste Wedstrijden heeft ons veel gebracht”, laat Pebbles weten. “Het was best een uitdaging om uit onze comfortzone te komen en op locatie iets neer te zetten. Mensen zagen ons toch een beetje als die dames die frietjes bakken in hun winkeltje, maar we zijn serieuze deelnemers. We hebben laten zien dat we heel goede friet maken en dat we los daarvan echt wel wat over smaak weten. Na de wedstrijd kregen we veel aandacht van mensen die  speciaal voor dat frietje kwamen.”

Pebbles is resoluut over deelname in 2022. “Natuurlijk staan we er weer. We gaan voor nummer 1.”

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food, Koopmans Professional en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment