Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Zuiderzeestraatweg 209,
8096 BJ Oldebroek
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Kampioen Ferlyan zet Spakenburg in vuur en vlam
Ferylan Palimbong Podomoro Lekkerste Wedstrijden

Kampioen Ferlyan zet Spakenburg in vuur en vlam

Meedoen aan de Lekkerste Wedstrijden kan je zaak een flinke boost geven. Wie dat aan den lijve ondervindt, is Ferlyan Palimbong van Podomoro in Spakenburg. De prijzen die hij won, betekenden de doorbraak voor zijn restaurant. Door het succes droomt de ondernemer inmiddels van een nieuw avontuur.

Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. In het geval van Ferlyan Palimbong gaat het om vissers, en de Indonesische gerechten die hij ze in Spakenburg voorschotelt, eten ze wel degelijk. Samen met zijn ouders en zijn vrouw opende Ferlyan in 2017 Podomoro Indonesisch Eethuis en Catering in de haven van het vissersdorp. Mensen die bekend waren met Indonesisch eten wisten het restaurant te vinden, maar de rest keek de kat uit de boom. Dat veranderde toen Ferlyan in januari 2018 tijdens de Lekkerste Wedstrijden goud won met zijn Javaanse Podomoro burger, met onder meer rendag en atjar.

Twee gouden hamburgers

“Na de winst in 2018 kregen we veel nieuwe mensen over de vloer”, vertelt Ferlyan. “Eerst voor die burger, later voor andere producten. Vanaf dat moment zijn we gegroeid en we groeien nog steeds.” Ook in 2019 won hij goud. Dit keer met New Destination, een burger met Javaanse kruiden en Indonesisch stoofvlees. “Mensen komen erop af om het te proberen, en bestellen op den duur ook andere gerechten. Want hamburgers lopen goed, maar het draait bij ons om de catering en de rijstafels.”

Lees ook: Ster van de Lekkerste Wedstrijden schittert met Leanne’s Bakery

Succesformule van Podomoro

Westerse gerechten met Oosterse ingrediënten; het blijkt een succesformule om consumenten te trekken. Ook de spare ribs waar hij tijdens de pandemie mee begon, zijn daar een voorbeeld van. “Balinese spare ribs, die bevallen erg goed. Mensen kunnen aangeven hoe pittig ze het willen, van niveau één tot tien. Ze willen steeds vaker pittig, merken we. Eén man bestelde op een gegeven moment niveau tien. De tranen stonden in z’n ogen, maar nu is hij het gewend.”

Niet alleen Spakenburg heeft Podomoro ontdekt. “De meesten komen uit het dorp, maar ook uit Nijkerk komen veel gasten.” Het verzorgingsgebied is tijdens de coronacrisis gegroeid. “We bezorgden al in Spakenburg, maar hebben dat uitgebreid met Amersfoort, Nijkerk, Baarn en Soest.”

Restaurant gevuld met prijzen

Ondertussen is de prijzenkast aardig gevuld. Naast zijn gouden burgers in 2018 en 2019, won Ferlyan in 2017 brons tijdens het Lekkerste Broodje Catering. In 2020 pakte hij zilver met de burger Next Destination. Richard Theisen van HMSHost, zijn voormalige werkgever, won in dat jaar zilver voor een Indonesische hotdog uit de koker van Ferlyan. Theisen vond het passend dat ook die beker een plekje kreeg in Spakenburg. Daarnaast sleepte Ferlyan een aantal sponsorprijzen in de wacht.

Volop ideeën en ambities

Ferlyan zit nog altijd vol ideeën. “Ik denk zelfs aan een Indonesische pizza met rendang. Dat idee heb ik al langer.” De grote ambitie is een hamburgerzaak erbij. “Ergens in de stad, als de tijd rijp is.” In ieder geval wil Ferlyan weer meedoen met de Lekkerste Wedstrijden. Hij raadt het iedereen aan. “Het heeft mij geholpen mijn naam te vestigen hier in de regio. Je kunt publiciteit vergaren, ook als je tweede of derde wordt.”

Podomoro Familie Lekkerste Wedstrijden

Ferlyan met zijn vrouw Meusy en zijn moeder Mingsih.

Familiebedrijf in Spakenburg

Podomoro is te vinden in de haven van Spakenburg. Ferlyan runt de zaak samen met zijn vrouw Meisy, moeder Mingsih en vader Rob. De familie is gespecialiseerd in de Balinese, Javaanse, Sumatraanse en Manadonese keukens.

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food, Koopmans Professional en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment